Vad vi gör

Byrån Olsheden är kärnan, navet och producenten i Sveriges, förmodligen, mest professionella design- och kommunikationsgrupp. 

Vi gillar kommunikation, marknadsföring, eller om du hellre vill kalla det reklam. Vi fokuserar på god genomtänkt design som med bild och text skapar en bättre och roligare kommunikation oavsett medieval och kanal.

Målet är såklart att våra kunder ska synas bättre och sälja mer.

Vårt erbjudande spänner över stora delar av reklamprocessen. Helt enkelt kanaloberoende med integrerad kommunikation som ledord. Vi arbetar med traditionell reklam, redaktionell kommunikation, digital kommunikation, IR, PR och sist men inte minst strategi och affärsutveckling. I flera bolag arbetar vi som externa marknadsavdelning eller resurs. I flera bolag har vi en styrelseroll som bygger på vårt marknadskunnande. 

Konkret jobbar och producerar vi marknads- och affärsplaner, foldrar, broschyrer, bolagsbeskrivningar, årsredovisningar, mappar, profilprogram, varumärkesstrategier, redaktionella koncept, logotyper, tidningsdesign, webbdesign, kundtidningar, content, nyhetsbrev, pressreleaser, kundevent, appar och affärsutveckling.

Ring eller mejla, så berättar vi mer, över en lunch kanske. Välkomna!


 

Vem vi är

Olsheden AB startade för snart 10 år sedan. Tillsammans med Plodder AB som fokuserar på PR är vi ett modernt byrånätverk med tydligt fokus på att göra affärer tillsammans med våra kunder. Idag är vi upp mot 40 personer, varav sex stycken ingår i navet Olsheden. I navet arbetar strateger, marknadsförare, projektledare, kreativt ansvariga, redaktörer och marknadsassistenter.
 
Vi är inte som andra nätverk. Vi samarbetar i olika stora, utvalda grupper. Alla våra medarbetare är specialiserade inom olika nischer, med bakgrund från flera av landets mest etablerade mediaföretag. 
 
Varför arbetar vi med denna modell? Med integrerad kommunikation och känsla för alla de olika kanaler som finns i världens utbud idag är det svårt att hitta rätt. Att anlita flera byråer med olika spetskompetens kan vara ett sätt som ofta slutar med en allt för "spretig" kommunikation". Ett annat är att låta en och samma partner jobba med alla företagets kanalval. Ett val som kan bli bra men aldrig bäst. Flera av oss har jobbat både som köpare och beställare av kommunikationstjänster och därför sett hur viktigt det är med rätt val. 
 
Välkomna att höra av er så berättar vi mer!

Vad vi gjort

Vi har arbetat med strategier inom sociala medier, varumärkesutveckling, affärsutveckling och ren kär marknadsföring i mer än 20 år för bolag som Appelberg Publishing, Tidningskompaniet, Spoon, Intellecta, Bark Design, Ikea, Volvo, Trydells, Ittala, Fiskars, Kollo, Kunde & Co mfl. Exempel på kunder genom åren är Yllet, Johanson Design, Sunfleet, Ecophon, Gille, Honda, Familjebostäder, Ekebacken, Schüco, Trydells, 2gm, Granngården, Sydmarin, Arkitektur Förlag, Nattaro Labs, Backahill, Hansan, Brinova, Rapsona, Cernelle, HSB, Navet, Polygiene och Vigmed.